søndag den 17. februar 2013





Aktivitet 2 fortsat.



Til daglig er jeg vikar i en vuggestue. Her har børnene en lege telefon som de bruger. De helt små putter den i munden, men de lidt ældre alder ca. 1,6 år prøver på at sige noget på deres pludre sprog. Børnene omkring 2 års alderen, siger "hej mor, hvad laver du?" eller noget andet. De har via deres forældre/pædagogerne iagttaget dem (rollemodeller) og gentager nu, hvordan det er man bruger en telefon. Det ser ud som om, at det er en form for kontakt til deres forældre, som de savner.


Hilsen Tina



2 kommentarer:

  1. Hej Tina..
    Bliver lidt nysgerrig, når du skriver "det ser ud som om det er en form for kontakt til deres forældre, som de savner".. - Har ingen pædagogisk erfaring inden for småbørnsgruppen, men er mor til Mikkel på 1 år, der er i dagpleje.. Siger i det til forældrerne, og hvordan kan i være sikker på de savner forældrernes kontakt? Kunne det ikke være en leg? Tænker lige højt ;)Personlig leger jeg tit "telefon" med mine veninders børn på ca 2 år, du ved- vi har hver en telefon og snakker så med hinanden "godav Victor, hvad laver du?" "godav Maja, jeg leger med lego" osv. Men det er jo leg og ikke udtryk for manglende kontakt, da vi begge er tilstede- er det sådan det skal forstås?

    SvarSlet
  2. Hej Maja

    Tak for dine spørgsmål. Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at de netop i den situation savner deres forældre. Men, når de er så små, savner de deres forældre hver dag. Især de lidt ældre børn, der har fået en mere forståelse for deres omverden. Ja, vi siger det til forældrene. Deres savn er en naturlig del af, at være adskilt fra deres forældre og så er det vores ansvar at anerkende børnenes savn og trøste dem, og få dem til at føle sig godt tilpas igen. Med hensyn til telefonen, "efter aber" de det som de ser, hvordan de voksne bruger telefonen og på den måde får kontakt til dem, de gerne vil snakke med......

    SvarSlet