søndag den 24. februar 2013




Aktivitet 1: Tekst 2



Resume af folderen: Klædt på til nettet

Medierådet for børn og unge. 



Folderen er en guide til, hvordan forældre forholde sig til deres børns spille/chat univers. Folderen er hovedsageligt baseret til de ældste børn forældre i folkeskolen. I folderen kan man læse om, hvordan de unges hverdag forgår i den virtuelleverden og at de i de fleste situationer godt ved, hvordan de skal passe på sig selv og omgå denne verden med respekt.  Forældrene bør stå ved deres side og ikke forhører de unge om, hvad de fortager sig, men heller spørge ind til, på en anerkende måde. Folderen råder forældrene til, at sætte sig i den virtuelleverden for at få et indblik i, hvad det er for en størrelse. 


Fokusområde 1:

I folderen står der f.eks. at de unge godt kan håndtere deres spille/chat forbrug, er der nogle af jer andre, der har erfaringer inden for netop dette område? 



Fokusområde 2: Hvad siger i til, at de allerede i vuggestuen bruger Ipads?

Hilsen Tina

2 kommentarer:

  1. Hej tina

    Jeg kender til det problem som de helt unge har i dag med at styre deres brug af Ipads osv. Jeg synes det tankevækkende at så mange børn og unge idag keder sig hvis de ikke lige har en form for computer i hånden. De gider ikke gå udenfor, spille fodbold eller bruge deres fantasi til at finde på en leg de kan lege. Hele deres verden drejer som om denne Ipad, Iphone eller computer. Den vituelle verden, synes jeg, tager overhånd og jeg er ikke fan af at børn allerede i vuggestuen får lov at lege med en Ipad.

    SvarSlet
  2. Hej Cecilia

    Ja, vi kommer nok ikke uden om de socialemedier, mener du også, at det er forældrenes ansvar at sætte grænser for, hvor meget deres børn må se/spille på internettet eller lign.?

    Jeg mener til gengæld, at det er en god ide med Ipad i vuggestuen, på Ipaden lærer de farverne, bruger deres kreative side og får udviklet deres kognitive intelligens. Når det er sammen med en pædagog, synes jeg, at det er en genial metode at lære på.

    SvarSlet